Vallox Delico -tuoteperheelle muotoilusarjan kunniamaininta Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailussa

Ilmanvaihtotuotteita valmistava Vallox ja teknologia- ja suunnittelutoimisto Huld kehittivät yhteistyössä kuluttajien tarpeisiin räätälöidyn, sulavalinjaisen muotoilun ja erinomaisen toiminnallisuuden yhdistävän liesikupumalliston. Vallox Delico -tuoteperhe palkittiin Plootu Fennica -kilpailun kunniamaininnalla Konepaja 2024 -messuilla Tampereella.

”Koska liesikuvut ovat kotona keskeisellä paikalla ja kaikkien nähtävillä, olivat tekninen ja muotoilullinen onnistuminen ratkaisevan tärkeässä asemassa Vallox Delico -tuoteperhettä kehitettäessä”, kertoo suunnittelupäällikkö Petri Koivunen Valloxilta. ”Lopullisten ratkaisujen valinnassa painotettiin tarkoituksenmukaisuutta, toimivuutta sekä valmistettavuutta.”

Vallox on tunnettu korkealaatuisen ilmanvaihtoteknologian yhdistämisestä tyylikkääseen ja helppokäyttöiseen muotoiluun. Vallox Delico -liesikupuprojektissa kumppanina toimi Huld, joka vastasi menestyksekkäästi tuotteen muotoilusta sekä mekaniikka- ja käyttöliittymäsuunnittelusta.

Iiro Laaksonen, Competence Manager, Innovations & Conceptual Design, Huld, toteaa, että muun muassa liesikuvun kärynpoistoa edistävän, ulosvedettävä höyrynkeräysosan tuli täyttää kaikki Koivusen mainitsemat kriteerit. ”Ulosliukuvan osan kiskomekaniikka on taidokkaalla ohutlevyjen rakenteella ja muotoilulla onnistuttu piilottamaan näkyvistä, mahdollistaen sulavalinjaisen ja pelkistetyn muotoilun, mutta samalla helppokäyttöisyyden.”

Vallox Delicolle kunniamaininta

Yhdeksän ohutlevyinnovaattoria taustavaikuttajineen palkittiin Konepaja 2024 -messuilla Tampereella. Vallox Delico-tuoteperhe oli yksi palkinnon saajista muotoilusarjan kunniamaininnalla.

”Plootu Fennica 2024-ohutlevykilpailun tuomaristo sai taas tänä vuonna arvioitavakseen joukon hyvin korkeatasoisia ohutlevyinnovaatioita kolmessa eri sarjassa. Tuomaristo oli jälleen kerran erittäin vaikuttunut kilpailutöiden korkeasta tasosta ja niiden tarjoamista uusista innovaatioista liittyen ohutlevyjen hyödyntämiseen erilaisissa sovelluksissa ja tuotteissa.”, kertoo asiantuntija Reeta Luomanpää kilpailun järjestäneestä Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmästä.

Vallox Delico -kupujen käytettävyyttä lisäävät myös valaistut kosketuspainikkeet, jotka mahdollistavat kuvun tai siihen liitetyn ilmanvaihtokoneen helpon ohjauksen.  Kupujen lasinen etupaneeli on saatavilla valkoisena ja mustana, ja pelkistetyn tyylikäs kupu sulautuu saumattomasti osaksi erilaisia keittiökaapistoja.

Plootu Fennica -kilpailussa on kolme eri sarjaa: Muotoilusarja, Teollisuussarja ja Oppilaitossarja. Muotoilusarja on tarkoitettu muotoilijoille ja töille, joissa muotoilulla on suuri merkitys. Muotoilusarjaan osallistuvan kilpailutyön arvostelussa painotetaan eniten muotoilua, käytettävyyttä, tuotteen suunnittelun lähtökohtia ja valmista yhtenäistä kokonaisuutta, joka on järkevästi tai luovasti valmistettavissa.

Loimaan teknologiaklusteri