Nordic Traction Group ilmoittaa strategisesta aikeestaan siirtää telatuotanto Skotlannista Suomeen

Nordic Traction Group ja sen tytäryhtiö Clark Tracks Ltd ovat ilmoittaneet käynnistävänsä muutosneuvottelut tehtaan sulkemisesta Dumfriesissa, Skotlannissa. Nordic Traction Group aikoo keskittää kaiken tuotantonsa Loimaalle.

Perustelut suunniteltuun tuotannon siirtoon ovat linjassa yrityksen sitoutumiseen kestävään kehitykseen ja vastuullisuuteen, toiminnan tehokkuuteen sekä asiakkaiden tarpeisiin reagoimiseen.

– Strateginen aie keskittää tuotantomme Suomeen on linjassa sitoutumiseemme kestävään kehitykseen, kustannustehokkuuteen ja asiakkaidemme tarpeisiin vastaamiseen” sanoo Tero Järvinen, Nordic Traction Groupin toimitusjohtaja. Uskomme, että tämä siirto ei ainoastaan parantaisi tuotantokykyämme, mutta tulisi myös vahvistamaan suhteitamme asiakkaisiimme ja sijoittajiimme. Energiakustannukset Suomessa ovat kilpailukykyisemmät ja täällä on vahva sitoutuminen päästöttömään sähköntuotantoon tulevaisuudessa. Suomessa olemme myös lähempänä tärkeimpiä asiakkaitamme. Keskitetty tuotanto toisi mittakaavaetuja sekä mahdollistaisi logistiikan optimoinnin.

Muutosneuvottelut Skotlannissa kestävät ainakin huhtikuun loppuun saakka. Toteutuessaan siirto tullaan viemään loppuun vuoden 2024 aikana ja asiakastoimitusten jatkuessa mahdollisimman normaalisti.

Lisätiedot:
Tero Järvinen, toimitusjohtaja
tero.jarvinen@nordictraction.fi
+358 40 842 6079

Nordic Traction Group
Nordic Traction Group on markkinoiden johtava liukuesteketjujen ja metsäkoneen telojen valmistaja. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Loimaalla, jonne tehdas perustettiin vuonna 1886 ja se on valmistanut ketjuja 1930-luvulta lähtien.

Clark Tracks Ltd, joka on osa Nordic Traction Groupia vuodesta 2007, on erikoistunut kehittämään ja valmistamaan metsäkoneen teloja, jotka sopivat lähes kaikkiin metsäkoneisiin. Yrityksellä on yli 34 vuoden kokemus metsäkonetelojen valmistuksesta.

Ryhmän tuotteita myydään yli 30 maassa maailmanlaajuisesti. Nordic Traction Groupilla on myyntiyhtiöt Ruotsissa, Saksassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Tuotemerkkejä ovat Clark Tracks, OFA, Nordchain, Tellefsdal Kjetting ja GripX.

Loimaan teknologiaklusteri