Loimaalle perustetaan teknologiaklusteri

Loimaan lehti 18.5.2023

LOIMAALLA kymmenkunta teknologiateollisuuden yritystä ja Loimaan kaupunki ovat valmistelleet teknologiaklusterin perustamista. Se olisi avoin kaikille halukkaille yrityksille.

Teknologiaklusterista on tarkoitus luoda kansallisesti tunnettu. Se sisältäisi viestintää ja markkinointia esimerkiksi kokoamalla klusterin verkkosivuille uutisia ja yritysten rekrytointikanavia.

Tavoitteena on määritellä klusterin pysyvä järjestäytymismalli tämän vuoden aikana. Toiminnan käynnistämiskustannukset ovat tämän vuoden osalta yhteensä 25 000 euroa, josta yritykset ovat sitoutuneet kattamaan 15 000 euroa ja kaupunki kymppitonnin.

Aihetta käsitellyt Loimaan kaupunginhallitus päätti, että kaupunki sitoutuu Loimaan teknologiaklusteriyhteistyöhön ja kaupungin osuuteen tälle vuodelle sekä varaa klusteritoimintaan 15 000 euroa ensi vuoden budjettiin.

LOIMAAN kaupungin osallistumista hallituksen valmistelussa perustellaan muun muassa sillä, että teknologiaklusteriyhteistyö olisi kaupungille merkittävä työkalu loimaalaisten yritysten kehittämisen tukemiseen, yritysten sijoittumisen edistämiseen sekä osaavan työvoiman ja uusien asukkaiden hankintaan.

Loimaan teknologiateollisuuden keskittymä työllistää vähintään puolitoista tuhatta henkeä. Täällä on kymmenkunta 20-100 miljoonan liikevaihdolla toimivaa kansainvälistä yritystä sekä monia pienempiä firmoja.

Loimaan teknologiaklusteri